Suplimente alimentare

Tribulus Terrestris (buzduganul terestru) – care sunt proprietățile sale și în ce situații merită folosit?

Tribulus Terrestris este o plantă din familia Composita care este larg răspândită în Europa, Asia și Africa. În țările din Est, această plantă a fost folosită de secole în medicina tradițională, iar recent a câștigat popularitate în rândul sportivilor și persoanelor care caută modalități naturale de a-și crește performanța fizică.

Proprietățile Tribulus Terrestris

Buduganul terestre are multe proprietăți care îl fac o plantă valoroasă pentru sănătate. Unul dintre cele mai importante ingrediente active ale plantei sunt saponinele, care constituie aproximativ 45% din greutatea uscată a fructelor sale. Saponinele sunt un compus cu proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene și ajută, de asemenea, la reglarea nivelului de colesterol din sânge.

Multe studii au arătat că Tribulus Terrestris poate ajuta la îmbunătățirea funcției sexuale la bărbați. Această plantă crește nivelul de testosteron din sânge, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea libidoului, erecției și rezistenței sexuale. Din acest motiv, Tribulus Terrestris este uneori denumit un afrodisiac natural.

O altă proprietate importantă a Tribulus Terrestris este impactul său asupra performanței fizice. Această plantă crește nivelul de oxid nitric din sânge, ceea ce ajută la creșterea fluxului sanguin și a aprovizionării cu oxigen a mușchilor. Prin urmare, este adesea folosit în suplimente pentru sportivii care doresc să-și îmbunătățească performanța și capacitatea de a se antrena mai mult timp.

Aplicații ale Tribulus Terrestris

Datorită proprietăților sale, Tribulus Terrestris poate fi utilizat în multe situații diferite. Această plantă este adesea folosită ca supliment natural pentru persoanele care doresc să-și îmbunătățească performanțele sexuale sau fizice.

Pentru sportivi, Tribulus Terrestris poate fi folosit ca supliment alimentar care ajută la îmbunătățirea performanței în timpul antrenamentului, la creșterea forței musculare și a rezistenței. În plus, această plantă poate ajuta la recuperarea după antrenament și poate reduce durerile musculare.

Tribulus Terrestris poate fi folosit și ca remediu natural pentru multe boli diferite. Această plantă are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antioxidante, care pot ajuta la combaterea bolilor cronice precum bolile de inimă, diabetul și bolile autoimune. Desigur, nu numai suplimentele Tribulus au astfel de proprietăți, și există mult mai multe tipuri diferite de preparate.

Datorita proprietatilor sale, Tribulus Terrestris poate fi folosit ca remediu natural pentru problemele de fertilitate. Studiile au arătat că această plantă poate ajuta la creșterea numărului și a calității spermei la bărbați și la reglarea ciclului menstrual la femei.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că Tribulus Terrestris nu este un panaceu pentru toate bolile. Ar trebui să vă consultați întotdeauna medicul înainte de a utiliza orice suplimente alimentare sau medicamente pe bază de plante, în special în cazul persoanelor cu boli cronice, femeilor însărcinate și care alăptează.

Rezumat

Tribulus Terrestris este o plantă cu multe proprietăți care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății și a performanței fizice. Această plantă este deosebit de populară în rândul sportivilor și persoanelor care caută modalități naturale de a-și îmbunătăți performanța. Datorită proprietăților sale, Tribulus Terrestris poate fi folosit și ca remediu natural pentru multe afecțiuni diferite, dar vă rugăm să consultați medicul înainte de utilizare.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *