Suplimente alimentare

Tipuri de câștigători în funcție de cantitatea de proteine ​​- ce merită să știți?

În zilele noastre, tot mai mulți oameni decid să fie activi fizic și să aibă grijă de corpul lor. Unii oameni aleg antrenamentul de forta pentru a creste masa musculara, in timp ce altii incearca sa se ingrase. Pentru acesta din urmă, un câștigător se poate dovedi a fi un sprijin de neînlocuit. Gainer este un supliment alimentar care își propune să ofere organismului o cantitate mare de calorii și nutrienți. Există multe tipuri de câștigători, iar unul dintre cele mai importante criterii de divizare este cantitatea de proteine ​​care este necesară pentru creșterea și regenerarea mușchilor. În acest articol, vom prezenta trei tipuri de câștigători în funcție de cantitatea de proteine ​​și vom discuta la ce să acordăm atenție atunci când le alegem.

Gainer cu conținut ridicat de proteine ​​- pentru sportivii activi

Primul tip de gainer care merită să acordați atenție este un câștigător bogat în proteine. Acest tip de gainer conține o cantitate semnificativă de proteine, care depășește 30-40% din conținutul caloric. Aceasta este o soluție ideală pentru persoanele active fizic care doresc să crească masa musculară și, în același timp, să ofere organismului cantitatea adecvată de proteine ​​pentru a regenera și reconstrui țesutul muscular. Un câștigător bogat în proteine ​​poate fi deosebit de eficient pentru sportivii care antrenează forța care au nevoie de mai multe proteine ​​în dieta lor.

Balanced gainer – pentru oamenii care se străduiesc pentru echilibru

Al doilea tip de gainer este un gainer echilibrat, care conține o cantitate moderată de proteine ​​în intervalul 20-30% din conținutul caloric. Acest tip de gainer este potrivit pentru persoanele care caută un echilibru între creșterea în greutate și menținerea unui nivel adecvat de proteine ​​în dietă. Balanced Gainer este, de asemenea, o alegere bună pentru persoanele cu activitate fizică moderată care doresc să ofere corpului lor calorii și substanțe nutritive suplimentare, dar nu au nevoie neapărat de cantități mari de proteine.

Gălător de carbohidrați – pentru persoanele cu nevoi mari de energie

Al treilea tip de câștigător este un câștigător de carbohidrați, care conține o cantitate mică de proteine, de obicei mai puțin de 20% din conținutul caloric. Acest tip de gainer este dedicat persoanelor cu nevoi mari de energie care trebuie să-și ofere organismului o cantitate mare de carbohidrați pentru a crește greutatea corporală. Aportul de carbohidrați este recomandat în special sportivilor care practică discipline intense, precum alergarea, ciclismul sau antrenamentele de anduranță. Carbohidrații sunt principala sursă de energie pentru mușchi în timpul exercițiilor fizice, așa că un acumulator de carbohidrați vă permite să reumpleți glicogenul muscular și să furnizați suficientă energie pentru antrenament.

Rezumat

Alegerea câștigătorului potrivit depinde de obiectivele și nevoile tale individuale. Persoanele care antrenează forța și doresc să mărească masa musculară ar trebui să se concentreze asupra câștigătorilor cu conținut ridicat de proteine, care vor oferi organismului o cantitate suficientă de proteine. Pentru persoanele care caută un echilibru între creșterea în greutate și nivelurile adecvate de proteine, un câștig de masă echilibrat poate fi alegerea potrivită. Cu toate acestea, sportivii cu nevoi mari de energie ar trebui să caute un acumulator de carbohidrați, care va oferi energie suplimentară pentru antrenamentul intens.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *