Suplimentele de proteine ​​sunt cu siguranță unul dintre cele mai populare suplimente de antrenament disponibile pe piață. De regulă, acestea sunt primele suplimente pe care le recomandăm să le folosești, mai ales începătorilor în sală, pentru ca aceștia să își poată construi rapid propria masă musculară etc. Prin urmare, putem fi convinși că un număr semnificativ de persoane care frecventează sala au luat suplimente proteice cel putin o data sau le-au incercat.utilizarea acestuia. Dar universalitatea sa se traduce în siguranță?

Popularitatea suplimentelor proteice influențează cu siguranță faptul că oamenii pur și simplu caută informații despre ele și cu siguranță există mai multe articole despre ele pe internet decât, de exemplu, suplimentele alimentare care conțin ciuperca coamă de leu (numele și proprietățile interesante ale acestei ciuperci). Cu toate acestea, merită să furnizați informații despre suplimente cât mai des posibil, deoarece există multe mituri despre acestea care ar trebui corectate. Deci, să aruncăm o privire la dacă suplimentul proteic este un supliment sigur?

Suplimentele proteice și siguranța acestora

La început, merită să ne amintim ceea ce noi, ca specie, știm de sute de ani. După gândirea lui Paracelsus – totul este otravă și nimic nu este otravă, pentru că doar doza face otrava. Este de remarcat faptul că chiar și apa introdusă în organism în cantități adecvate poate fi fatală. Prin urmare, chiar dacă apa, care este esențială pentru viață, poate fi o otravă pentru noi, același lucru se poate spune despre suplimentele proteice. Desigur, sumele care ar trebui luate par imposibil de realizat. Mai mult, trebuie să vă amintiți că în acest caz depinde foarte mult de situația specifică.

Acest lucru se datorează faptului că, ca și în cazul suplimentelor proteice, în cazul multor alte substanțe, doza adecvată și doza letală sunt calculate pe baza, printre altele, greutate corporala. De asemenea, merită să ne amintim în contextul suplimentării – dacă prietenul nostru, de două ori mai mare, ia proteine ​​într-o anumită porție, nu va fi o idee bună să luați suplimentul în aceleași cantități. Prin urmare, este întotdeauna cel mai sigur să urmați recomandările specialiștilor și producătorilor, iar aceste din urmă recomandări sunt întotdeauna disponibile pe ambalaj.

Suplimentul proteic poate provoca efecte secundare nedorite?

Desigur, în ciuda respectării tuturor recomandărilor, efectele secundare pot apărea în continuare. Deși acest lucru este puțin probabil, este încă posibil. Se poate dovedi că sunteți alergic la unul dintre ingrediente sau pur și simplu aveți intoleranță la lactoză, iar marea majoritate a suplimentelor proteice o vor conține pur și simplu. În plus, sunt adesea solubile în lapte, ceea ce poate doar intensifica efectul.

Efectele secundare pot include greață, vărsături sau diaree. Acestea sunt doar câteva dintre cele de bază care sunt adesea comparate cu toxiinfecțiile alimentare. Cu toate acestea, merită să rămâneți calm și să vă informați medicul despre orice. Din păcate, acestea nu sunt singurele efecte secundare, dar dacă apar, de cele mai multe ori sunt primele care apar. Merită să ne amintim că efecte secundare similare pot fi cauzate de mulți alți nutrienți sau suplimente alimentare.

Merită să ne amintim că efectele secundare după un supliment proteic nu înseamnă că nu putem folosi deloc acest tip de produse. Există multe posibilități, iar una dintre posibilități este, printre altele: proteine ​​vegetale. Desigur, chiar și înainte de a cumpăra, este necesar să consultați un specialist pentru a ne examina situația.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *