Zincul este un mineral care este cel mai des folosit în diverse tipuri de produse cosmetice care vizează îmbunătățirea stării părului, a unghiilor și a scalpului. Deși acest lucru are o justificare medicală, merită subliniat și celelalte proprietăți de promovare a sănătății. Ei fac oamenii să vorbească despre suplimentarea cu zinc sub formă de tablete din ce în ce mai des, iar diferite tipuri de speculații cresc mai ales în timpul sezonului gripal. Deci, ce merită să știți despre acest element?

În corpul uman, se numește zinc un oligoelement, adică un microelement. Acest lucru se datorează faptului că cantitățile sale în organism sunt relativ scăzute, iar doza zilnică luată de un adult este de doar câteva până la o duzină de miligrame. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că este un mineral neimportant. Zincul din corpul uman este necesar pentru buna funcționare și este responsabil pentru o serie de procese diferite. Ce? Acesta este ceea ce merită privit.

Proprietățile zincului – de ce merită să luați în considerare suplimentarea?

Zincul este un mineral foarte important care, în mod interesant, asigură sinteza corectă a ADN-ului nostru. Acest lucru în sine arată cât de important este un ingredient, iar faptul că organismul este incapabil să-l depoziteze nu face decât să-l sublinieze. Aceasta înseamnă că pur și simplu zincul trebuie să fie prezent în dieta noastră zilnică pentru ca organismul să funcționeze corect. În ce altceva este implicat acest oligoelement? În primul rând în procesele metabolice legate de carbohidrați, grăsimi și proteine. Mai mult, susține funcționarea glandei tiroide, care este responsabilă în mare măsură de echilibrul hormonal.

Acest lucru arată doar cât de important este zincul pentru organismul nostru și, în anumite cazuri, pur și simplu trebuie suplimentat. Cu toate acestea, în acest caz, ca în orice alt caz, utilizarea tabletelor de zinc merită pur și simplu să vă consultați cu medicul dumneavoastră. Acest lucru se datorează faptului că este relativ ușor să supradozi cu zinc, ceea ce poate duce la multe boli diferite.

Surse naturale de zinc – este adesea deficitar?

Deficiența de zinc se poate întâmpla la fel ca orice alt nutrient. Interesant este că se estimează că afectează aproximativ 30% din populația lumii, totul din cauza alimentației proaste, a bolilor, a lipsei de mișcare etc. Totul datorită faptului că nu doar prezența zincului în alimentație este importantă, ci și de asemenea, este important să permitem organismului să absoarbă acest microelement. Cu toate acestea, merită să aruncați o privire mai atentă la ce produse alimentare conțin zinc. Consumul regulat al acestora va ajuta la asigurarea unor niveluri adecvate de zinc și astfel ne va proteja organismul împotriva multor amenințări.

Zincul este un element care se găsește în leguminoase, nuci și fructe de mare. Se găsește și în carnea de vită și pasăre, precum și în ouă. Interesant este că zincul este prezent în toate tipurile de crupe, ceea ce face aportul acestuia în alimentație destul de ușor datorită gamei largi de produse alimentare. Desigur, suplimentarea cu zinc poate fi în continuare necesară deoarece absorbția de zinc de către organism este afectată în prezența suplimentelor metalice precum cuprul sau fierul.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *