Suplimente alimentare

Magneziul în corpul uman – tot ce ar trebui să știi despre el

Magneziul este unul dintre elementele chimice care este inclus în așa-numitul minerale găsite în corpul uman. Este responsabil pentru multe procese care sunt cruciale pentru buna funcționare a corpului uman. Cu toate acestea, dacă nu este furnizat în cantități adecvate, vor apărea deficiențe, care pot duce la multe afecțiuni grave.

În acest fel, organismul va semnala că îi lipsește unul dintre mineralele foarte importante, care este magneziul, iar atunci deficiențele ar trebui compensate cât mai curând posibil. Merită să aflați care sunt simptomele deficienței de magneziu și cum să le faceți față.

Care sunt simptomele deficitului de magneziu?

Deficiența de magneziu poate fi cauzată de mulți factori diferiți, inclusiv stări de boală etc. Unele dintre cele mai populare motive includ: diaree cronică. Deficitul de magneziu poate fi, de asemenea, rezultatul unei concentrații scăzute de potasiu în ser, ceea ce duce la o absorbție mai mică.

Mai mult, o alimentație proastă, stresul, utilizarea contracepției hormonale sau luarea de diuretice provoacă excreția prea mare de magneziu din organism și aprovizionarea prea mică. Cum se va manifesta o deficiență a acestui element important?

  • Slăbiciune generală a corpului;
  • fragilitate excesivă și căderea părului și a unghiilor;
  • Iritabilitate generală;
  • Spasme musculare și vibrații frecvente, printre altele. pleoapele;
  • Dureri de cap și amețeli.

Acestea sunt cele mai frecvente simptome ale deficitului de magneziu și nu trebuie ignorate, iar cantitățile din acest element administrate organismului trebuie crescute cât mai curând posibil. O metodă foarte populară și adesea recomandată de medici este de a prescrie suplimente alimentare bogate în magneziu. Cu toate acestea, merită să alegeți preparate din distribuția oficială, astfel încât să puteți fi sigur de compoziția suplimentului.

De ce este responsabil magneziul în corpul uman?

Merită să subliniem cât de important este magneziul în corpul uman și să indicați clar de ce este responsabil. Acest lucru va ajuta la arăta de ce este atât de important să se asigure aprovizionarea corectă și cât de important este să se evite deficiența acestuia. Deci, de ce este responsabil magneziul?

  • Susține sistemul imunitar;
  • Reduce riscul de diabet, depresie și infarct;
  • Previne inflamația (inclusiv unele tipuri de cancer);
  • Are un efect pozitiv asupra proceselor gândirii și memoriei;
  • Este foarte important pentru sistemul osos și dinți, fiind unul dintre elementele de bază ale acestora (împreună cu calciul și vitamina D).

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante funcții pe care le îndeplinește magneziul. Suplimentarea acestui element în caz de deficiență este așadar necesară pentru ca organismul să funcționeze corect. În caz contrar, pot apărea complicații foarte grave dacă deficiența de magneziu persistă prea mult timp.

S-ar putea să-ți placă și...