Ciuperca coama leului – acesta este numele polonez pentru o plantă al cărei nume englezesc este Ciuperca coama leului. Acest din urmă nume poate reflecta mai bine aspectul plantei în sine, sau mai degrabă ciuperca. Totul pentru că seamănă cu coama unui leu sau cu o barbă groasă și plinuță. Interesant este că este o ciupercă parazită și este destul de rară în Polonia și, cel mai important, este sub protecție strictă a speciilor.

Deși coama leului are câteva alte nume, cel mai important lucru este că în prezent poate fi găsită în timpul suplimentării. Din ce motive? Cum poate o ciupercă parazită să fie benefică pentru sănătatea corpului uman? Se dovedește că poate, iar proprietățile sale sunt apreciate în toată lumea. Din acest motiv, merită să faceți cunoștință cu erinacea mai detaliat, aruncând o privire mai atentă asupra efectului acesteia asupra organismului, pentru a afla dacă poate merită să includeți acest tip de supliment în dieta dumneavoastră?

Ciuperca coama de leu – efecte asupra organismului

Coama leului are proprietăți interesante de promovare a sănătății, care sunt greu de ignorat. Este sursa multor substanțe importante care sunt mai mult sau mai puțin cunoscute și nu ne-am gândi neapărat că se găsesc într-o ciupercă parazită. Prezentate în erinacee includ, printre altele: aminoacizi, acizi grași, vitamina D, multe minerale (de exemplu fier, seleniu, fosfor), polizaharide, erinacine (13 tipuri). Aceștia din urmă sunt responsabili, printre altele, de: pentru funcționarea creierului și participă la producția de celule nervoase. Sună interesant, nu?

Abundența tuturor acestor substanțe face ca coama de leu să aibă efecte destul de semnificative asupra corpului uman. Are un efect pozitiv asupra sistemului nervos și poate contribui și la inhibarea bolilor neurodegenerative progresive (Alzheimer, Parkinson etc.). Interesant este că reglează colesterolul și accelerează procesul de vindecare a rănilor. De asemenea, poate avea un efect pozitiv asupra nivelului de glucoză din sânge și poate avea un efect pozitiv asupra sistemului imunitar. Mai mult decât atât, coama leului poate fi folosită și în tratamentul cancerului.

Efectul interesant al erinaceei face din ce în ce mai mulți oameni interesați de ea și chiar este posibil să o „plantați” în propria grădină. Mai mult, este de remarcat faptul că poate fi consumat în diverse moduri – de la crud, la uscat, la infuzii. In cazul suplimentelor alimentare se foloseste extract de ciuperca coama de leu, care nu isi pierde proprietatile.

Când merită în mod deosebit să te interesezi de suplimentarea cu ciuperca cu coama de leu?

Utilizarea pe scară largă a coamei de leu îl face un plus valoros la dietă cu numeroși și valoroși nutrienți. Cu toate acestea, indiferent de natura de promovare a sănătății a plantei, nu ar trebui utilizată fără motive clare de sănătate. Acestea vor fi însă stabilite de un specialist care va analiza întreaga noastră situație, va comanda orice analize necesare etc. Dar în ce situații poate fi probabil acest lucru?

În primul rând, coama leului este cea mai valoroasă datorită efectului său asupra sistemului nervos. Prin urmare, dacă doriți să îmbunătățiți funcționarea acestuia sau să vă protejați împotriva neurodegenerării, se poate folosi coama de leu. Mai mult, coama de leu poate fi folosita in fata problemelor cu ficatul, somnul sau memoria, precum si imunitatea, inima si intregul sistem circulator.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că persoanele care sunt alergice la ciuperci nu ar trebui să utilizeze acest tip de suplimente fără a consulta mai întâi un medic. În astfel de situații, poate fi mai bine să folosiți un alt supliment alimentar care se va dovedi a fi la fel de eficient.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *