Sănătate și frumusețe

Ce vitamine merită să luați pe tot parcursul anului și ce trebuie să vă amintiți înainte de a începe suplimentarea?

Atât vitaminele, cât și mineralele sunt necesare pentru buna funcționare a corpului uman. Cu toate acestea, merită să găsiți așa-numitul mijlocul de aur, deoarece excesele de diverși nutrienți pot fi la fel de dăunătoare ca și deficiențele lor. Prin urmare, baza absolută înainte de începerea suplimentării ar trebui să fie testarea și sfatul medical, chiar dacă este „doar” despre vitamine. După cum se dovedește, excesul lor poate fi, de asemenea, dăunător pentru corpul uman. Cu toate acestea, există compuși pe care medicii recomandă să le luați pe tot parcursul anului și să verificați starea unei anumite vitamine doar o dată la câteva luni. Merită să aruncăm o privire mai atentă asupra acestor vitamine, dar mai întâi merită să ne amintim care este sursa lor de bază.

Dieta este baza pentru furnizarea de nutrienți organismului

Cea mai sigură modalitate de a elimina deficiențele tuturor nutrienților necesari unei bune funcționări este întotdeauna o dietă echilibrată. Indiferent de situație, merită întotdeauna să mergi la un dietetician și să elaborezi un plan de nutriție care să ajute la eliminarea deficiențelor, printre altele: vitamine. De ce este asta atât de important? Nivelurile de cerere pentru anumite substanțe în corpul uman depind de multe variabile diferite, cum ar fi:

  • gradul de activitate fizică,
  • starea actuală de sănătate,
  • boli cronice,
  • vârstă.

Acestea sunt doar exemple care arată că merită întotdeauna să consultați un medic sau un dietetician înainte de a începe suplimentarea, de exemplu cu o anumită vitamină. Doar atunci când planul de nutriție nu poate satisface cererea de nutrienți specifici, medicii și dieteticienii decid să prescrie pacienților suplimente alimentare specifice, ținând cont de toate variabilele unei situații date.

O astfel de suplimentare vă permite să rămâneți în siguranță și este pur și simplu adecvată pentru sănătatea corpului dumneavoastră. Mai mult, în acest context, este de asemenea important ca suplimentele alimentare și suplimentele nutritive să provină dintr-o sursă oficială, dovedită.

Vitamine care ar trebui să fie luate cel mai adesea pe tot parcursul anului

Este dificil să indicați un set universal de vitamine pe care fiecare persoană ar trebui să le ia pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, puteți încerca să indicați acele vitamine care sunt adesea suplimentate. Despre ce vitamine vorbim?

  • Vitamina D – așa-numita regina penuriei. Se crede că marea majoritate a populației are probleme cu nivelul de vitamina D din organism și este responsabilă pentru multe procese importante. Acest lucru se datorează faptului că sursa sa principală este lumina soarelui și chiar și atunci când sunt posibile condițiile pentru producerea sa corectă, cea mai mare parte a timpului este petrecut în interior. Acest lucru face necesară completarea acestuia în mod corespunzător.
  • Vitamina C – afectează imunitatea organismului, este necesară în multe procese, inclusiv formarea colagenului, afectează starea dinților și gingiilor etc. Este una dintre vitaminele cel mai des luate, dar trebuie să fii atent la suplimentarea acesteia. Excesul său (peste 1 g pe zi în medie) afectează semnificativ aciditatea urinei și astfel favorizează formarea pietrelor la rinichi.
  • Vitaminele B – grupul de vitamine B este cel mai numeros dintre cele solubile în apă. Interesant este că organismul uman nu este adaptat să-și depoziteze excesul, așa că este foarte important ca acestea să fie luate în fiecare zi pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, merită să ne amintim că apar în alimente, deci nu pot fi furnizate în cazuri nejustificate.

Toate tipurile de vitamine, minerale și nutrienți care ar trebui luate sub formă de suplimente alimentare și suplimente nutritive merită întotdeauna achiziționate din surse oficiale, din motive de siguranță.

S-ar putea să-ți placă și...