În zilele noastre, tot mai mulți oameni decid să creeze masa musculară. Vor să aibă un corp puternic, alungit și frumos modelat. Pentru a atinge acest obiectiv, trebuie să implementați o dietă adecvată și un program de antrenament. Cu toate acestea, sunt adesea necesare și suplimente pentru a vedea rezultatele dorite. În acest articol, vom discuta despre diferitele tipuri de câștigători de masă și despre ce ar trebui să luați în considerare înainte de a începe suplimentarea.

Tipuri de suplimente de construcție în masă

Suplimentele de masaj sunt suplimente alimentare care sunt concepute pentru a ajuta la creșterea masei musculare, pentru a îmbunătăți regenerarea musculară după antrenament și pentru a crește rezistența. Iată câteva tipuri de câștigători de masă:

  • Proteine ​​din zer: Proteina din zer este cel mai frecvent utilizat supliment pentru masa musculară. Sunt disponibile sub formă de pudră, tablete și băuturi. Proteina din zer este bogată în aminoacizi, care sunt esențiali pentru construirea mușchilor. Acesta este un supliment excelent pentru persoanele care nu pot mânca suficiente proteine ​​în dieta lor.
  • Creatina: Creatina este unul dintre cele mai populare suplimente pentru masa musculara. Este un compus chimic organic care apare în mod natural în organism și este disponibil sub formă de pulbere sau tablete. Creatina ajută la creșterea energiei, ceea ce permite un antrenament mai intens și o dezvoltare musculară mai rapidă.
  • Aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA): aminoacizii cu lanț ramificat sunt un grup de aminoacizi care ajută la recuperarea musculară și la creșterea rezistenței. Sunt disponibile sub formă de pudră sau tablete și sunt deosebit de eficiente în timpul antrenamentului intens.
  • Gainer: Gainer este un supliment pentru masa musculara care contine o cantitate mare de carbohidrati si proteine. Este un supliment excelent pentru persoanele care au dificultăți în obținerea masei musculare deoarece oferă organismului o cantitate mare de calorii.

Unde să încep?

Înainte de a începe suplimentarea, consultați medicul sau dieteticianul. Acest lucru este important în special dacă aveți probleme de sănătate sau luați alte medicamente. Apoi trebuie să determinați obiectivele pe care doriți să le atingeți cu suplimentarea. Doriți să creșteți masa musculară, să îmbunătățiți rezistența sau să accelerați regenerarea musculară după antrenament? Pe baza acestor obiective, puteți alege suplimentele potrivite.

Următorul pas este să vă familiarizați cu diferitele tipuri de câștigători de masă și să alegeți pe cei care se vor potrivi cel mai bine nevoilor dvs. De asemenea, merită să citiți părerile altor utilizatori și să consultați un antrenor personal pentru sfaturi privind suplimentarea. De asemenea, este important să acordați atenție compoziției și dozării nutrienților. Citiți etichetele și asigurați-vă că nu depășiți dozele recomandate. Unele suplimente pot provoca și reacții adverse, cum ar fi probleme cu stomacul sau dureri de cap, așa că merită să vă monitorizați starea de bine după începerea suplimentelor.

Rezumat

Suplimentarea cu suplimente pentru creșterea masei poate fi o metodă eficientă pentru a ajuta la creșterea masei musculare și la îmbunătățirea rezistenței. Există multe tipuri de câștigători de masă, cum ar fi proteinele din zer, creatina, aminoacizii cu lanț ramificat și câștigătorii de masă. Înainte de a începe suplimentarea, consultați un medic sau un dietetician și familiarizați-vă cu diferitele tipuri de suplimente și compoziția acestora. De asemenea, este important să vă monitorizați starea de bine și dozați suplimentele recomandate.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *