Cremele de alune au devenit foarte populare în ultimii ani, iar popularitatea lor este încă în creștere. Sunt o sursă excelentă de proteine ​​și grăsimi sănătoase și sunt, de asemenea, o alternativă excelentă la zahăr. În acest articol, vom arunca o privire mai atentă la ce sunt cremele cu nuci și care dintre ele sunt sănătoase.

Ce sunt cremele cu nuci?

Cremele de nuci sunt paste de nuci care pot fi folosite în diverse scopuri, cum ar fi unt pe un sandviș, adăugare în terci sau smoothie. Ele sunt adesea folosite ca o alternativă sănătoasă la gustările dulci și la dulcele, precum și o sursă de energie pentru sportivi.

Nucile cel mai frecvent utilizate la producerea cremelor sunt alunele, migdalele, alunele și nucile de caju. Procesul de preparare a cremei de nuci depinde de tipul de nucă, dar de obicei implică măcinarea nucilor într-o pastă, adăugarea de ulei și, eventual, un îndulcitor.

Ce creme de nuci sunt sănătoase?

Cremele cu nuci care nu contin zahar adaugat sau alte ingrediente artificiale sunt foarte sanatoase si benefice organismului. Iată câteva dintre cele mai bune creme cu nuci:

  • Crema de arahide

Crema de arahide este unul dintre cele mai populare tipuri de cremă de arahide. Este bogat în proteine, grăsimi sănătoase și fibre. De asemenea, este o sursă de vitamina E și niacină, care sunt benefice pentru sănătatea inimii.

  • Crema de alune cu migdale

Foarte sanatoasa este si crema de alune din migdale. Migdalele sunt bogate în proteine, grăsimi, vitamine și minerale precum calciu, magneziu și fier. Crema de alune cu migdale poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima si diabet.

  • Crema de alune cu alune

Crema de alune conține mai multe grăsimi decât crema de arahide sau migdale, dar acestea sunt grăsimi sănătoase care ajută la menținerea nivelului normal de colesterol. Alunele sunt, de asemenea, o sursă de proteine, calciu și magneziu.

  • Crema de nuci caju

Crema de nuci de caju este mai puțin populară decât cremele de nuci făcute din alune, migdale sau alune, dar este foarte sănătoasă. Caju este o sursă de grăsimi sănătoase, proteine, fibre, magneziu și fier. Crema de nuci de caju este, de asemenea, bogată în vitamina E, care este benefică pentru sănătatea pielii și a ochilor.

Cremele de nuci cu adaos de zahăr, sirop de arțar sau miere nu sunt la fel de sănătoase ca cele fără adaos de îndulcitori. O cantitate mare de zahăr în crema de alune poate duce la exces de greutate, diabet și alte boli cronice.

Cum să alegi o cremă sănătoasă cu nuci?

Atunci când alegeți o cremă de nuci, acordați atenție compoziției acesteia. Cele mai bune creme de nuci sunt cele care contin doar nuci si ulei de nuci, fara adaos de zahar, siropuri sau ingrediente artificiale.

Ar trebui să fiți atenți și la tipul de nuci din care a fost făcută crema de nuci. Cele mai bune alegeri sunt cremele făcute din alune, migdale, alune și caju. De asemenea, merită să ne amintim că crema de nuci nu va compensa deficiența unei anumite substanțe sau compus.

Rezumat

Cremele cu nuci sunt o alternativă delicioasă la deliciile tradiționale precum Nutella sau ciocolata cu lapte. Sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase, fibre și vitamine și minerale care sunt benefice pentru sănătate. Pentru a alege o crema sanatoasa de nuci, cauta-le pe cele care contin doar nuci si ulei de nuci, fara adaos de zahar sau ingrediente artificiale. Cele mai bune alegeri sunt cremele făcute din alune, migdale, alune și caju.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *