Suplimente alimentare

Ce merită să știți despre suplimentarea cu magneziu?

Magneziul este unul dintre cele mai importante minerale găsite în corpul uman și joacă multe roluri importante. Aceasta înseamnă că, oferind cantități adecvate de magneziu, te poți bucura de bună dispoziție, de cantitatea potrivită de energie și, mai presus de toate, de sănătate. Cu toate acestea, merită să știți de ce suplimentarea sa este atât de importantă și de ce merită să acordați atenție deficienței de magneziu din corpul uman.

Ce este magneziul?

Magneziul este unul dintre elementele chimice care pot fi găsite, printre altele, în corpul uman. Este localizat în mare parte la nivelul oaselor, unde, împreună cu calciul și vitamina D, asigură dezvoltarea corespunzătoare a acestora, fiind unul dintre blocurile de bază. Este unul dintre cele mai importante microelemente și constituie aproximativ 0,05% din greutatea corpului uman. Este responsabil pentru aproximativ 300 de procese biochimice.

Toate acestea sunt motivul pentru care este atât de des recomandat pentru suplimentare. Cu toate acestea, este important să achiziționați suplimente alimentare cu o compoziție valoroasă și un conținut bogat de magneziu. În acest fel, poți maximiza efectele consumului de magneziu și poți elimina rapid deficiențele acestuia.

De ce merită suplimentarea cu magneziu?

Cel mai bun răspuns la această întrebare vor fi posibilele simptome care vor apărea cu deficiența de magneziu și care, ca urmare a deficienței persistente, pot progresa și înrăutăți starea de sănătate a organismului. La ce semnale de avertizare trimise de corpul nostru ar trebui să fim atenți?

  • Spasme musculare și zvâcniri frecvente (care afectează adesea pleoapele);
  • Oboseală și slăbiciune anormală crescută;
  • Susceptibilitate mai mare la stres;
  • Senzație de iritație și anxietate;
  • Dificultate în menținerea concentrării și a atenției.

Mai mult decât atât, în cazuri extreme, deficitul de magneziu se poate manifesta și într-un mod mult mai sever, cum ar fi palpitații sau amețeli severe, leșin etc. Acest lucru arată și cât de important este să se verifice sistematic nivelul diferitelor substanțe importante din organism. , care includ, fără îndoială, vitamine și minerale (și deci și magneziu).

Suplimentarea cu magneziu – de ce este atât de importantă?

O dietă echilibrată în mod corespunzător este foarte importantă, deoarece este cea mai bună modalitate de a furniza organismului cantități adecvate din toți nutrienții esențiali. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna posibil, mai ales în cazul sportivilor care au adesea o cerere foarte mare pentru diferiți nutrienți.

În astfel de situații, suplimentarea cu magneziu este aproape necesară pentru a preveni deficiența acestuia în organism. Cu toate acestea, această regulă nu se aplică numai magneziului – ci tuturor celorlalte tipuri de substanțe și compuși de care organismul are nevoie pentru a funcționa corect. Din acest motiv, merită să vă susțineți cu nutrienți și suplimente alimentare adecvate, pur și simplu de dragul sănătății și siguranței dumneavoastră.

S-ar putea să-ți placă și...