Tot felul de superalimente devin din ce în ce mai populare și merită menționat că tot mai multe produse sunt etichetate în acest fel. Interesant este că nu toată lumea vorbește despre ele doar la superlative, iar aceasta este de fapt abordarea corectă. „Fiecare stick are două capete”, deci care este adevărata afacere cu acest stick etichetat „super-aliment”? Desigur, în acest caz, ca și în cazul tuturor tipurilor de alte produse, merită întotdeauna să acordați atenție compoziției produsului.
În mare măsură, ne va spune dacă un anumit produs este potrivit sau dacă este mai bine să-l evităm. Mai mult decât atât, merită și mai mult să discutăm subiectul super-alimentului pentru că nu are o definiție clar definită. Prin urmare, merită să începeți de la bun început, ceea ce așa-numitul super-aliment?
Ce este un superaliment?
După cum sa menționat anterior, superalimentele nu au încă o definiție clar definită în niciun mediu. Cu toate acestea, se presupune că acest termen se referă la produse care conțin cantități mari de nutrienți valoroși. Mai mult decât atât, mulți oameni folosesc acest termen și pentru a descrie produse care, datorită compoziției lor, pot preveni bolile sau au proprietăți foarte mari de promovare a sănătății. Prin urmare, merită menționat produsele care sunt cel mai adesea descrise în acest fel:
- acai;
- chia;
- Cafea verde;
- Orz;
- spirulina;
- in macinat;
- Yerba Mate;
- Quinoa.
Acestea nu sunt toate, desigur. Pur și simplu, aceste tipuri de produse, în afară de cea mai des folosită etichetă de superaliment, se laudă și cu valori reale de promovare a sănătății. Acest lucru, la rândul său, înseamnă că chiar merită să ajungeți la ei. Cu toate acestea, datorită beneficiilor de marketing, mulți producători descriu, de asemenea, produse obișnuite în acest fel, care nu au neapărat ingrediente cu drepturi depline sau proprietăți de promovare a sănătății.
Este superalimentul o soluție bună?
Dacă alegeți produse care au de fapt ingrediente bogate și proprietăți de promovare a sănătății – merită cu siguranță să le alegeți. Sunt bogate în nutrienți cu proprietăți benefice pentru organism, iar datorită acestui lucru vă puteți îmbunătăți nu numai propria bunăstare, ci și sănătatea generală, imunitatea etc. Cu toate acestea, merită să fiți atenți cu toate tipurile de companii care utilizați astfel de marcaje numai din cauza beneficiilor de marketing.
Produsele marcate ca „super-aliment” pur și simplu se vând mai bine, dar din cauza lipsei unei definiții legale oficiale a acestui termen, nu există consecințe juridice atunci când este folosit necorespunzător. Din acest motiv, merită întotdeauna să acordați atenție compoziției produsului, precum și sursei acestuia.
Chia poate fi consumată „crudă”? Ar trebui să fie întotdeauna înmuiate înainte de consum?
Chia poate fi consumată „crudă”, dar este recomandat să fie înmuiată înainte de consum pentru a preveni problemele digestive. Când sunt înmuiate, semințele de chia absorb lichidul și formează un gel, care le face mai ușor de digerat și permite organismului să absoarbă mai bine nutrienții. Consumul de chia fără înmuiere poate duce la disconfort gastric și risc de deshidratare.