Mulți oameni, atunci când își încep aventura cu activitatea fizică, încearcă să găsească o modalitate de a accelera efectele antrenamentului etc. Din fericire, piața suplimentelor alimentare și suplimentelor nutritive are multe soluții la aceste tipuri de probleme. În funcție de obiectivul tău de antrenament și de problemele de sănătate, poți alege dintr-un număr mare de preparate cu diverse compoziții. Unul dintre aceste tipuri de preparate este ZMA. Ce merită să știi despre asta?

Ce este ZMA?

ZMA este o formulă specială care combină zincul, magneziul și vitamina B6. Folosirea împreună a acestor nutrienți aduce organismului multe beneficii care sunt dorite nu numai de persoanele active fizic. Toate aceste substanțe sunt responsabile pentru o serie de procese biochimice foarte importante care au loc în corpul uman. De aici și popularitatea tot mai mare a acestui tip de suplimente, nu numai în rândul persoanelor care doresc să-și sporească eficiența muncii grele în timpul antrenamentului.

Aceste tipuri de persoane sunt cele care folosesc cel mai adesea ZMA. Acest lucru se datorează faptului că în timpul exercițiilor fizice intense, zincul, magneziul și vitamina B6 sunt în mare parte excretate din organism împreună cu transpirația. Fără suplimentarea adecvată a acestor substanțe, riscul deficienței lor crește, ceea ce poate avea consecințe grave asupra sănătății.

Ce efect are ZMA asupra organismului?

Deși răspunsul la această întrebare poate fi rezumat într-o singură propoziție – toate activitățile garantate de zinc, magneziu și vitamina B6 – merită să ne amintim modul în care acești nutrienți afectează corpul uman. Ele sunt valoroase nu numai pentru persoanele care se angajează în activitate fizică, așa că merită să ne amintim despre ele. Deci, la ce vă puteți aștepta de la suplimentarea cu acest tip de preparat?

  • Întărește multe sisteme din organism, inclusiv sistemul imunitar, osos, nervos și circulator.
  • Reglează nivelul de testosteron din sânge, menținându-l la un nivel optim.
  • Are un efect pozitiv asupra stării părului, a pielii și a unghiilor.
  • Accelerează metabolismul și are, de asemenea, un efect de reglare asupra funcționării acestuia.
  • Protejează organismul împotriva stresului oxidativ.
  • Accelerează regenerarea organismului după exerciții fizice.
  • Îmbunătățește vederea și calitatea somnului.

Toate acestea înseamnă că formula ZMA devine din ce în ce mai populară. Cu toate acestea, merită să ne amintim că nu este posibil să se conțină aceleași cantități mari de ingrediente individuale în aceeași tabletă ca și în cazul monopreparatelor.

Din acest motiv, atunci când sunt diagnosticate deficiențe ale ingredientelor individuale din formula ZMA, este mai bine să alegeți un mono-preparat valoros, care vă va permite să echilibrați rapid nivelul unui anumit ingredient.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *