Cu siguranță oricine a avut probleme digestive, fie ele minore sau majore, cel puțin o dată în viață. Se pare că nu există nicio exagerare în această propoziție. În plus, nu depinde atât de vârstă. În diverse situații apar probleme gastrice, de la flatulență, prin constipație, arsuri la stomac, până la diaree și alte boli intestinale. Cea mai mare problemă este faptul că problemele digestive nu numai că îți afectează în mod negativ apetitul, dar îți reduc și propriul confort.

În mod obișnuit, aceste tipuri de afecțiuni sunt rezultatul consumului de ceva greu de digerat sau pur și simplu după o dietă proastă pentru o perioadă lungă de timp. Deși în acest caz trebuie să vă amintiți că îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv se poate rezolva destul de ușor. Trebuie doar să decideți să vă schimbați obiceiurile alimentare. Cu toate acestea, aceasta nu este întotdeauna cauza și de aceea cel mai bine este să consultați acest tip de afecțiuni cu un medic.

Ce poate ajuta la o digestie mai bună?

Corpul uman este un mecanism complex care poate fi influențat în multe feluri. Același lucru este valabil și pentru problemele cu sistemul digestiv. Contrar aparențelor, puteți lua o mulțime de pași diferiți pentru a vă îmbunătăți digestia. Ce este recomandat în special pentru o digestie mai bună? Acest lucru nu se referă întotdeauna în mod direct la dieta în sine, ci pur și simplu la obiceiurile alimentare specifice.

  • Mănâncă încet – acest lucru se spune relativ des și există mult adevăr în el. Fiecare mușcătură de mâncare trebuie mestecată corespunzător de mai multe ori. În acest fel, stomacul va putea digera mai bine chiar și alimentele dificile.
  • Regularitatea meselor – de asemenea, importantă. Teoretic, cu cât mănânci mai des, cu atât sunt mai mici. Aceasta, la rândul său, are un impact direct asupra capacităților digestive ale organismului.
  • Folosind condimente adecvate – atunci când pregătiți singuri mesele, le puteți condimenta cu condimente care facilitează digestia. Acestea sunt în primul rând piper, busuioc, oregano, ghimbir etc.

De asemenea, este foarte important să bei cantități adecvate de apă și să nu bei băuturi reci în timpul meselor. Acestea pot reduce capacitățile digestive, așa că cel mai bine este să optați pentru băuturi calde precum ceaiul negru sau ceaiul din plante, care pot susține și sistemul digestiv. Cu toate acestea, dacă niciuna dintre bunele practici de digestie nu ajută, cel mai bine este să consultați un medic.

El va comanda teste adecvate și va putea lua măsuri de remediere. Foarte des, problema poate viza membrana sau flora intestinală, care va avea nevoie de preparate adecvate pentru regenerare.

Ce suplimente alimentare sunt bune pentru digestie?

Piața suplimentelor alimentare de astăzi oferă un număr destul de mare de preparate care pot ajuta cu aproape orice afecțiune. Prin urmare, nu ar trebui să fie surprinzător că există și remedii disponibile pentru problemele digestive. Merită să ne amintim că, în afară de condimentele deja menționate, curcumina (conținută în turmeric) are un efect foarte bun asupra sistemului digestiv. Ce altceva poate ajuta cu problemele gastrice?

  • Probiotice;
  • Berberină;
  • spirulina;
  • fibră;
  • Enzime digestive.

Acestea sunt, desigur, unele dintre cele mai populare soluții pentru o digestie mai bună. Merită să le amintim în caz de afecțiuni.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *