Suplimente alimentare

Arzătoarele de grăsimi sunt dăunătoare sănătății?

Arzătoarele de grăsimi sunt un supliment popular care este conceput pentru a vă ajuta să pierdeți excesul de greutate. Cu toate acestea, în jurul lor au apărut multe mituri, iar unul dintre ele poate fi văzut deja în titlul articolului. Arzătoarele de grăsimi sunt de fapt dăunătoare sănătății sau sunt sigure pentru organism? Merită să aruncăm o privire cuprinzătoare asupra acestei probleme, pornind de la ce sunt de fapt arzătoarele de grăsimi și cum se evidențiază ele față de alte suplimente alimentare?

Conținut de arzătoare de grăsimi

La început, pentru a înțelege cum funcționează arzătoarele de grăsime în organism, merită să acordați atenție compoziției acestui tip de suplimente. În marea majoritate a cazurilor, acestea constau din ingrediente naturale care pot fi găsite în multe produse alimentare de zi cu zi.

Arzătoarele de grăsimi doar le combină, intensificându-și reciproc efectele termogenice similare. Acestea vor fi diferite tipuri de extracte, inclusiv ceai verde, guarana, piper, ghimbir, portocală amară și adesea folosesc cofeină etc. Cu toate acestea, merită să ne amintim că fiecare produs nu este același și compoziția sa trebuie verificată întotdeauna, nu numai in cazul suplimentelor.dieta si suplimentele nutritive.

Arzătoarele de grăsimi provoacă efecte secundare?

Arzătoarele de grăsimi, la fel ca multe alte produse disponibile pe piață, pot duce la complicații grave de sănătate dacă sunt folosite necorespunzător sau în cazuri nejustificate. Reamintind dictonul lui Paracelsus, totul și nimic este o otravă, pentru că doar doza face otrava. Aceasta înseamnă că la fel cum mercurul este o otravă pentru corpul uman, la fel și un măr, o banană, apa sau arzătoare de grăsimi.

Prin urmare, merită să acordați atenție efectelor secundare pe care arzătoarele de grăsimi le pot provoca persoanelor care nu ar trebui să utilizeze acest tip de preparat. Aceasta include, printre altele:

  • palpitații,
  • transpirație excesivă,
  • a da mana,
  • crampe musculare,
  • insomnie,
  • creșterea tensiunii arteriale,
  • greaţă.

Contraindicații pentru utilizarea arzătoarelor de grăsime

Aceasta înseamnă că persoanele care nu ar trebui să ia arzătoare de grăsimi sunt persoane care suferă, de exemplu, de boli cardiovasculare sau diabet. Mai mult, acest tip de preparate nu trebuie luate de femeile însărcinate. Totuși, ceea ce este la fel de important în cazul arzătorilor de grăsimi este sursa din care provin.

Suplimentele alimentare și suplimentele nutritive din distribuția oficială sunt cu siguranță o alegere mai înțeleaptă decât a ajunge la acest tip de produse din surse neoficiale atunci când nici măcar nu avem la dispoziție un prospect al unui anumit preparat. Mai mult, atunci este imposibil de urmat recomandările producătorului, lucru crucial și în ceea ce privește siguranța.

Deci arzătoarele de grăsime sunt sigure?

Răspunsul trebuie să fie clar – arzătoarele de grăsime sunt sigure, dar ar trebui să urmați recomandările producătorului și, prin urmare, să cunoașteți contraindicațiile pentru utilizarea lor și să vă cunoașteți propriul organism. Dacă nu suntem siguri, merită întotdeauna testat, printre altele: Diabet. Înainte de a începe suplimentarea, întotdeauna merită să verificăm dacă organismul are nevoie deloc de anumite substanțe nutritive sau dacă vom ajunge cu un exces al acestora în organism, care în unele cazuri poate fi la fel de periculos ca o deficiență.

Prin urmare, merită să aveți cunoștințe generale despre unde să găsiți suplimente alimentare și suplimente nutritive de cea mai înaltă calitate, astfel încât suplimentarea unui anumit nutrient să aducă rezultatele așteptate.

S-ar putea să-ți placă și...